Skip to content

About

Ole Jukka Tamminen. Olin 1951 syntynyt oliomalleihin perustuvan sovelluskehitysmenetelmän asiantuntija ja kehittäjä.

Olen ollut työelämässä yhtäjaksoisesti 35 vuoden ajan. Valmistunut filosofian maisteriksi Turun Yliopistosta 1980 pääaineena tietojenkäsittely. Olen toiminut 10 eri yrityksessä ja lähes koko työurani toiminut sovelluskehitystehtävissä. HP:llä toimin minikoneiden käytön tukiorganisaatiossa neljän vuoden ajan 1980-luvun alkupuolella. Pisin työsuhteeni oli 10 vuotta Finnairin tietohallinnossa sovelluskehitystehtävissä. Työnantajiani ovat kuuluneet esimerkiksi: Yle, Pääkaupungin tietokeskus, Accenture, Aware, Entra ja Tieto.

Edustan hyvin uudenaikaista oliopohjaista sovelluskehitys menetelmää. Kun sovelluskehitys tehdään tällä tavoin, koko prosessi yksinkertaistuu ja tästä syystä prosessi hallinta paranee ja samalla myös lopputuloksen laatu. Tässä on monenlaisia pulmia: työtä syntyy huomattavasti aiempaa vähemmän. Näin tarvittavien työntekijöiden määrä ja laskutuksen määrä laskevat. Mallilähtöinen ketterä sovelluskehitys on myös myrkkyä lähes kaikille valmis-ohjelmistoille. Näin tällainen menetelmä herättää voimakasta vastustusta useissa vaikutusvaltaisissa sidosryhmissä. Näin ollen siis varsinkin isoissa ohjelmistoyrityksissä on paljon huomattavassa asemassa olevia henkilöitä, jotka eivät missään tapauksessa halua minunlaistani palkattavan. Suomessa ehdottamaani menetelmää sovelletaan erittäin vähän tai ei juuri lainkaan. Maailmalla ei tarkalleen tiedä tilannetta. Eräs kiintoisa piirre tässä on vielä se,että olen vuodesta 2009 kirjoittanut blogia:

http://jukkatamminen.wordpress.com/

, jossa edellä oleva menetelmä kuvatta nyt jo varsin perusteellisesti. Blogille on tehty yli 32000 käyntiä. Viimeisen vuoden aikana suurimmat kävijämäärät tulevat Intiasta ja USA:sta

Mainokset
Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: